Известие

Collapse
No announcement yet.

Важна информация за дебитомерите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bodom Покажи съобщение
    @INTEGRALE:
    С пластмасовия капак е. Дебитомера ми е 0 280 218 001, а по епер излиза и още един номер - 0 280 217 102.
    Интересно, че той не фигурира в списъка на Pinko, а би трябвало и той да е с този датчик, след-като може да се сложи на този двигател...

На една от снимките се вижда - с 5 извода е буксата.

@Neokill: Моя дебитомер като ми го продадоха ми казаха, че има една година гаранция с касовата бележка.
    Така си и мислех!
    Ние с металните капаци и 4-изводни букси ще страдаме
    Благодаря все пак колега за инфото!
    FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
    LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
    LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
    LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
    ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
    LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
      Колега прочети по внимателно темата и ще разбереш отговора

Мисля, че темата вече не е за раздел Алфа Ромео 156/147/GT и може да се премести в техническия справочник или да се направи важна, защото наистина е ВАЖНА.
      Колега, може би не внимавам много-много, но би ли ми посочил къде в темата има отговор на въпроса ми. Предварително ти благодаря
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
        Колега, може би не внимавам много-много, но би ли ми посочил къде в темата има отговор на въпроса ми. Предварително ти благодаря
        На ... 111 датчика не е като на 019 - ако това питаш.
        А за цената - питай пак на 15.09.2008 г. Трябва да ти кажат цената, посочена по-горе. Ако не - някой иска да те излъже!

Просто внимавай в "какъв БОШ" питаш!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
          На ... 111 датчика не е като на 019 - ако това питаш.
          А за цената - питай пак на 15.09.2008 г. Трябва да ти кажат цената, посочена по-горе. Ако не - някой иска да те излъже!

Просто внимавай в "какъв БОШ" питаш!
          За цената не споря, видях какво бяхте писал по-горе и ми стана ясно. Въпросът ми беше за съвместимост между 019 и 111. Благодаря за точния и компетентен отговор. Бирата е от мен
          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

във връзка с темата да питам нещо, значи чета че някои махат буксата на дебитомера и така пробват дали е за смяна, а на моята защо като го махна не може да запали и ми свети лампичката с дюза?
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

И как, ако не е тайна, разбират дали е за смяна?

Comment

и аз това се чудя, уж като го откачели и колата литвала а аз моята даже не мога да я запаля, странна работа
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Аз моята с откачен дебитомер не съм я карал, но съм я палил! Запали си, светна си лампата на инжекциона, и мотора си работеше, но лошо! Като натиснеш педала на газта реагира доста забавено и се изфорсира много мудно. На мен бате Бобо ми е казвал след диагностика, че дебитомера е тръгнал да си ходи, но не е заминал напълно. Иначе симптомите при мен бяха - утрепан вървеж след палене на колата, ама много утрепан. Гърмежи по същото това време.. натискаш педала на газта.. ама тя не върви и боботи.. не качва обороти.. и колкото повече натискаш педала на газта в тази ситуация - по-зле става.. и почва да гърми. Като загрее тези неща изчезват и колата си върви добре... ама не напълно.. след смяна на предавка често се замисля преди да продължи да ускорява.. замисля се и около 4000 оборота при ускоряване от по-ниски обороти. И с висока скорост хич я нямаше. Ускорението след 130 е доста бавно (може и да е нормално за 1.4 мотора, но сега с новия дебитомер ще я видя как ще е с висока скорост).

След смяната веднага се усети подобрение в поведението. Форсира се много по-живо и пъргаво (на празен ход). След палене пак не върви, но е много по-добре. Не боботи така и не гърми. В ниските обороти върви много по-добре от преди. Ускорява се осезаемо по-добре и при рязко натискане на педала на газта поема мигновенно. Преди понякога се чудеше. Ще видя сега и разхода как ще е, защото със заминал дебитомер и разхода се качва, но тук не очаквам големи промени, щото моя стария не беше тотално бегал.. а и разхода си ми беше в норма. Та така...
                  Last edited by Bodom; d.m.y г., 20:01.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                  EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Здравейте, искам да попитам може ли да се намери отново дебитомер на бош 019 за 130лв. Преди години бях взел и сега ми трябва нов?

Благодаря.
                    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
                      Здравейте, искам да попитам може ли да се намери отново дебитомер на бош 019 за 130лв. Преди години бях взел и сега ми трябва нов?

Благодаря.
                      Ако нацелиш промоция сега са по 200+
                      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                      Ramstein - Benzin
                      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Ето какво инфо открих във форума фиат

Датчика BOSCH F 00C 2G2 044 е вграден в този дебитомер и е на цена 103.32лв.
                        https://www.spectromatic.net/bg/prod...-kw-73-hp.html
                        Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
                        2001год 115кс + ремап

Comment

Working...
                        X